zondag, februari 08, 2004

Kim Gevaert moet verstek laten gaan voor de Flanders Indoor van zondagnamiddag in Gent. De atlete raakte zaterdagnamiddag op de Brusselse ring betrokken in een bijzonder spectaculair ongeval. Ze liep daarbij geen ernstige verwondingen op, maar is te zeer onder de indruk om in Gent aan de start te verschijnen. Gevaert kwam ter hoogte van Zellik met haar Toyota 4x4 in aanrijding met een Nederlandse wagen die om een nog onduidelijke reden plots van rijstrook veranderde. De wagen van Gevaert werd tegen de vangrail van de middenberm geslingerd en ging tweemaal over de kop, om uiteindelijk op het dak tot stilstand te komen. Gevaert verliet het voertuig ogenschijnlijk ongedeerd en had zaterdagavond haar deelname nog bevestigd. De 25-jarige sprintster uit Kampenhout beleefde echter een slapeloze nacht en had zondagmorgen te kampen met stijve spieren. Uit voorzorg besloot ze uiteindelijk toch niet te starten op de 60 meter.