zaterdag, oktober 02, 2004

Lance Armstrong heeft de samenwerking met de Italiaanse arts Michele Ferrari voorlopig stopgezet. Een rechtbank in Bologna veroordeelde Ferrari vrijdag tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar wegens betrokkenheid bij dopingpraktijken.
De rechters spraken Ferrari vrij van de zwaarste aanklacht, het verstrekken van dope aan sporters. "Ik ben teleurgesteld over de veroordeling van Ferrari", zei Armstrong in een reactie vanuit Texas.
"Hij is altijd een vriend en vertrouwensman geweest voor mij en het US Postal-team. Hij heeft nooit gesuggereerd verboden stimulerende producten te nemen, noch ze voorgeschreven dan wel verstrekt. Ik was blij dat hij is vrijgesproken van de aanklacht dat hij illegale producten aan sporters zou hebben verstrekt. Dat heeft me niet verbaasd."
Armstrong legt de samenwerking stil in afwachting van de onderbouwing van de uitspraak. "Ik heb altijd gezegd dat ik 'zero tolerance' heb voor ieder die van inname of het ondersteunen van inname van verboden middelen wordt beschuldigd."