woensdag, oktober 27, 2004

Matti Nykänen dreigt voor 3,5 jaar de gevangenis in te gaan. De oud-olympisch kampioen skispringen hoorde woensdag in Tampere die straf tegen zich eisen wegens poging tot doodslag. De betrokkene verklaarde op de zitting zich niets van het voorval te kunnen herinneren. De 41-jarige Fin stak in augustus een vriend twee keer met een mes in de rug. Het 49-jarige slachtoffer vroeg de rechter om vrijspraak. "Zonder alcohol is Matti de beste vent op de wereld", verklaarde hij. Bij Nykänen werd bij zijn arrestatie een alcolholpromillage van 3,4 vastgesteld.
Nykänen won op de springschans vier keer olympisch goud, waarvan drie in Calgary 1988, werd vier keer wereldkampioen en won 46 wereldbekerwedstrijden.
--------------------------------------
een promillage van 3.4, da's dus iets van 20 bier ofzo ?
heftig....