woensdag, november 24, 2004

nu.nl/algemeen | Wens om dood Wilders niet strafbaar: "Ondergedoken
Abdul-Jabbar van de Ven is inmiddels ondergedoken. Dat liet Van de Ven woensdag zelf weten. Van de Ven schrijft woensdag in een verklaring dat hij niemand heeft willen aanzetten om het Tweede-Kamerlid te doden. Hij wenst Wilders ook geen akelige ziekten toe: 'Ik wens het hem zelfs niet toe met mijn tong of mijn pen'. 'Maar ik zou er niet om treuren, net als dat een groot deel van de Nederlandse bevolking er niet om zou treuren als Osama bin Laden morgen dood gevonden zou worden.'
Van de Ven wil contact met de politicus opnemen om hem uit te leggen wat hij bedoelde te zeggen in het Elfde Uur. Hij en Wilders zitten inmiddels in hetzelfde schuitje, aldus de prediker. Wat betreft het onderduiken 'kunnen we elkaar de hand schudden'."