maandag, januari 17, 2005

Een overval op een automobiliste in Amsterdam-Oost heeft een van de twee daders maandagavond het leven gekost. De 43-jarige vrouw zat in haar auto, toen twee jongens op een brommer het portier openden en haar tas weggristen.
De automobiliste zette daarop de achtervolging in op de overvallers, waarna een aanrijding ontstond. Hoe die precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. Een van de jongens, 19 jaar oud, kwam daarbij om het leven. Dat meldde de politie. Klik hier !
De automobiliste is aangehouden. Na de aanrijding zette de politie de omgeving af. Bij de afzetting ontstond vervolgens een grimmige sfeer onder een groepje jongeren die op het voorval afkwam en begon te schreeuwen en schelden.
De vader van het slachtoffer ging volgens een politiewoordvoerder bij het zien van zijn zoon door het lint. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau waar een crisisteam hem heeft opgevangen.