dinsdag, juni 14, 2005

De politie in Rotterdam heeft maandag profvoetballer Robin van Persie gearresteerd. De speler van Arsenal zit vast op verdenking van verkrachting. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zei dinsdag dat er een aangifte tegen hem is gedaan wegens een incident dat zich dit weekeinde in Rotterdam heeft afgespeeld. Het OM gaf verder geen toelichting. Van Persie kan maximaal drie dagen worden vastgehouden zonder formele aanklacht. Arsenal weigerde dinsdag vooralsnog te reageren.
Waarheidsgehalte
Van Persies advocaat A. Moszkowicz zei in het NOS Journaal 'grote vraagtekens bij het waarheidsgehalte' van het verhaal van het vermeende slachtoffer te zetten. Hij heeft zijn cliënt in de ochtend bezocht. De raadsman stond enkele jaren geleden de vrouw bij die Patrick Kluivert ervan beschuldigde haar te hebben verkracht. De 21-jarige geboren Rotterdammer Van Persie maakte vorige week nog deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De aanvaller viel in tegen zowel Roemenië als Finland. Hij verhuisde vorig jaar van Feyenoord naar de Londense club Arsenal.