donderdag, juni 02, 2005

Planet - Lotz geeft epo-gebruik toe: "Marc Lotz heeft zijn ontslag ingediend bij Quick Step, nadat hij is betrapt op het gebruik van epo. De ploegleiding van de Belgische formatie heeft het ontslag geaccepteerd. De 31-jarige Lotz gaf toe dat hij naar het verboden middel heeft gegrepen met het oog op de Tour de France, die op 2 juli van start gaat in Fromentine. Waar en wanneer hij is betrapt op epo-gebruik, maakte de Limburger niet bekend. Lotz was bezig aan zijn eerste seizoen voor de Belgische ploeg. Daarvoor reed hij jarenlang voor de Rabo-ploeg.

'Enkel en alleen afkeuring'
QuickStep-manager Patrick Lefevere had geen andere keus dan het ontslag van Lotz te accepteren. 'Anders hadden wij hem moeten ontslaan. Wij hebben immers een charter lopen waarin wij een nultolerantie voeren tegen dopinggebruik.'

'Het enige pluspunt in heel deze affaire is dat Marc Lotz eerlijk handelde en openlijk toegaf dat hij epo nam. Voor de rest is er enkel en alleen maar afkeuring', aldus Lefevere tegenover Sportwereld.

Schuldbekentenis
In een fax aan het Belgische persbureau Belga verklaart de wielrenner dat hij alle verantwoordelijkheid op zich neemt:

'Op 30 mei 2005 heb ik in het kader van een gerechtelijk onderzoek het bezit en gebruik van het verboden middel epo met het oog op de Tour van dit jaar toegegeven. De drang om de ploeg en mijn omgeving niet teleur te stellen was zo groot dat ik mijn toevlucht heb genomen tot deze handelwijze, waarvan ook ik besef dat ze onaanvaardbaar is. Ik betreur dan ook dat ik het vertrouwen en steun van mijn ploeg, supporters en familie geschaad heb door deze misstap. '
'Ik wens mijn verantwoordelijkheid in deze niet te ontlopen en heb dan ook met onmiddellijke ingang mijn ontslag aangeboden aan de wielerploeg waarvan ik deel uitmaak. Ik hoop dat deze handelwijze uiteindelijk mijn ploeg geen schade zal berokkenen. Ik verzoek de pers om mijn familie en mezelf de tijd en de rust te gunnen om dit alles te verwerken. Ik dank u."