dinsdag, juni 07, 2005

Een 36-jarige Canadese vrouw is doodgebeten door een grizzlybeer toen zij samen met twee vriendinnen aan het hardlopen was aan de rand van de stad Canmore in de provincie Alberta. De twee andere vrouwen bleven ongedeerd, meldde de krant The Globe and Mail dinsdag. Een jachtopziener heeft de beer direct na het bloedige incident doodgeschoten.
De ongeveer drie jaar oude grizzly baarde de faunabeheerders in Alberta al enige tijd zorgen. De hele maand mei hield het dier zich op bij een golfterrein aan de rand van Canmore. Iedereen dacht dat het alleen maar een nieuwsgierige jonge beer was. Nadat hij een week geleden echter zo dicht bij een fotografe was gekomen dat zij 'zijn adem kon ruiken', besloten de autoriteiten het dier te vangen en het vijftien kilometer verder in de bergen weer los te laten. Klik hier !
Niemand, ook deskundigen niet, vermoedde dat het dier - dat via GPS te volgen was - naar Canmore zou terugkeren. En niemand vond het dan ook nodig de inwoners van de plaats te attenderen op mogelijk gevaar.
De 36-jarige Isabelle Dub?stond zondag na een scherpe bocht in het pad ineens oog in oog met het dier. Haar vriendinnen, die iets achter haar liepen, liepen langzaam achteruit tot zij buiten het gezichtsveld van het dier waren. Daarna renden zij weg om de politie te waarschuwen. Maar Dub?klom in een boom. De zeker negentig kilo zware beer klom haar achterna, smeet haar op de grond en beet haar dood, aldus de krant.
De laatste keer dat iemand in Canada het slachtoffer werd van een grizzlybeer was zeven jaar geleden."