donderdag, juni 16, 2005

Arsenal-voetballer Robin van Persie blijft langer vastzitten. Dat heeft zijn advocaat donderdagmiddag bekendgemaakt. De rechter-commissaris in Rotterdam verlengde de voorlopige hechtenis met twee weken omdat nog meer getuigen moeten worden gehoord, aldus raadsman A. Moszkowicz.
Van Persie (21) zit sinds maandag vast op verdenking van verkrachting. Justitie bevestigde dat het voorarrest is verlengd. Een toelichting daarbij wordt niet gegeven, justitie verwijst naar het belang van het onderzoek en de ernst van de zaak.
Moszkowicz toonde zich niet verrast door de beslissing, maar had het liever anders gezien. Volgens hem is Van Persie ontdaan. 'Mijn cliënt heeft de vrouw met voldoende respect behandeld'. De advocaat stelde dat hij Van Persies club Arsenal heeft geïnformeerd en dat die achter de speler staat.