donderdag, juni 30, 2005

De disciplinaire commissie van de wereldvoetbalbond FIFA onderzoekt de misdragingen van Marokkaanse supporters op het jeugd-WK. In afwachting van mogelijke sancties excuseert de aanvoerder van Marokko zich zaterdagmiddag vlak voor de troostfinale van zijn ploeg tegen Brazilië publiekelijk voor het wangedrag van een deel zijn aanhang. Marokaanse supporters gooien rugleuningen op en langs het veld dinsdag tijdens de halve finale WK -20. Supporters van Marokko richtten dinsdag na afloop van de door hun team verloren halve finale tegen Nigeria (3-0) grote vernielingen aan in het Parkstadion van Kerkrade. Veel stoeltjes werden afgebroken. Sommige stewards werden bedreigd, geslagen en beroofd. Ook hadden plunderingen plaats bij benzinestations in de buurt van het stadion. De politie arresteerde 25 vandalen. Supporters van Marokko pleegden eerder op het WK ook al vernielingen in Utrecht.
----------------------
ik kan me nog wel een paar Nederlanders herinneren na de nederlaag tegen Italië in 2000. Dus de Marokkanen zijn al goed geïntegreerd :-)