maandag, juni 27, 2005

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag beslist dat profvoetballer Robin van Persie niet langer hoeft vast te zitten. De 21-jarige Rotterdammer zat twee weken in voorarrest nadat er aangifte van verkrachting tegen hem was gedaan.
Het OM in Rotterdam maakte bekend dat hij nog wel verdachte blijft, maar ziet momenteel geen aanleiding hem langer vast te houden. De voetballer hoeft gedurende het onderzoek niet in Nederland te blijven. Het onderzoek is nog niet afgerond. Omdat het nog loopt, kan het OM verder geen mededelingen doen. De rechter-commissaris verlengde twee weken geleden het voorarrest van de voetballer om de opsporingsdiensten meer tijd te geven voor nader onderzoek.
Van Persie's raadsman A. Moszkowicz stelde eerder dat zijn cliënt niet ontkent dat hij in een Rotterdams hotel is geweest, maar wel dat hij de vrouw heeft verkracht. Volgens Moszkowicz zou de vrouw met voldoende respect zijn behandeld. Van Persie verbleef niet in het hotel, maar wat hij er die bewuste nacht deed, wilde de advocaat niet zeggen. Hij zei ook niet te weten hoe lang de voetballer daar was geweest. De raadkamer zou dinsdag beslissen of Van Persie langer in voorarrest moest blijven zitten.

-----------------------------------------------------
Robin heeft dus gewoon een relax-ste avond gehad en omdat ie zich niet in kon houden is hij van bil gegaan, maakt niet uit of je getrouwd bent of niet. Duidelijk een gevalletje Kluivert. Nu maar hopen dat Robin's carriere niet dezelfde tendens gaat vertonen....