zaterdag, oktober 01, 2005

In de Verenigde Staten is opschudding ontstaan over een uitspraak van een conservatieve commentator die heeft gesuggereerd om zwarte baby's te aborteren om de criminaliteit in het land terug te dringen. Een woordvoerder van president Bush noemde de uitlatingen vrijdag 'niet gepast'.
William Bennett, een voormalig Republikeins minister van Onderwijs, zei donderdag in zijn radioshow 'Morning in America': 'Als je de criminaliteit wil terugdringen zou je iedere zwarte baby in dit land kunnen laten aborteren. Dat zou moreel laakbaar zijn, maar de criminaliteitscijfers dalen.'
Howard Dean, de voorzitter van de Democratische Partij, noemde de opmerking van Bennett, die Bush adviseerde in de presidentscampagne van 2000, 'weerzinwekkend en opruiend'. De Democratische senator Frank Lautenberg zei dat de reactie van het Witte Huis veel te zwak is. Lautenberg gaat een resolutie in de Senaat indienen waarin de uitspraak van Bennett in krachtige bewoordingen wordt veroordeeld.