maandag, oktober 10, 2005

Met drie lopers binnen de zo vurig gewenste grens van 2 uur 9 minuten en zes lopers binnen de 2 uur 10 minuten heeft de Marathon van Eindhoven een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. De 31-jarige Boniface Usisivu uit Kenia zorgde met zijn winnende 2 uur 8 minuten en 45 seconden voor enorme blijdschap bij iedereen met een badge van de organisatie. Luc Krotwaar finishte als elfde in het veld en voldeed met 2.13,22 uur aan de B-limiet voor de Europese Kampioenschappen van volgend jaar.
Philip Singoei werd tweede in exact dezelfde tijd als Usisivu. Beide atleten gaven elkaar tot op de chipmat niets toe. Het verschil was derhalve niet in een hele seconde uit te drukken. Singoei verbeterde met deze toptijd zijn record met bijna anderhalve minuut. Ook zijn trainingsmaatje Luke Kibet piekte in Eindhoven. Zijn derde plaats in 2 uur 8 minuten en 52 seconden was een aanscherping van het p.r. met 2.21 minuten.
Tatjana Perepelkina was de snelste vrouw met 2.38,27 uur. Sandra de Jonge werd de snelste Nederlandse met een nieuw p.r. van 2.45,38 uur.
------------------------
Dus hier ligt een uitdaging voor de Marathon van Amsterdam voor volgend jaar.
2.45.38 :-)