maandag, oktober 10, 2005

In een geblindeerde politiewagen en via allerlei omwegen heeft de Kameroense international Pierre Wome zondag hoofdstad Yaoundé verlaten. De verdediger van Internazionale nam in allerijl een vliegtuig naar Europa nadat de grond in Kameroen hem te heet onder de voeten was geworden. Wome miste zaterdagavond in het duel met Egypte (1-1) voor een verbijsterd thuispubliek ver in blessuretijd een strafschop. Hij schoot de bal via de paal naast. Daardoor ging het WK-ticket in groep 3 naar Ivoorkust en niet naar Kameroen. Woedende voetbalfans richtten zondag vernielingen aan in en om het huis van Wome en in de kapsalon van zijn vriendin. Ook de Mercedes van de vervloekte voetballer werd zwaar beschadigd. Door de onlusten rond de bezittingen van Wome raakte niemand gewond. ,,Dat kwam, omdat niemand durfde te reageren'', liet een anoniem familielid weten.