woensdag, oktober 12, 2005

Meer dan tweehonderd agenten van het korps Rotterdam-Rijnmond hebben geprobeerd het dossier van voetballer Van Persie in te zien, terwijl ze daartoe niet bevoegd waren. De computer gaf de agenten geen toegang tot de gegevens, maar registreerde wel hun namen. Alle 'gluurders' kregen van korpschef Meijboom een brief waarin gevraagd werd naar de reden van hun bezoek aan het dossier.

Een woordvoerder van de politie Rotterdam-Rijnmond bevestigde woensdag een bericht hierover in De Telegraaf. De meeste bezoekers gaven aan uit nieuwsgierigheid het dossier bezocht te hebben. "Het gaat om een stukje interesse dat niet gepast is bij dit soort werk. Dat hoort niet bij professioneel gedrag."
"Het is voor ons een leermoment en door de waarschuwing met de brief zullen mensen niet zo snel meer proberen dossiers te bekijken die ze niet mogen zien", aldus de woordvoerder.
Robin van Persie wordt verdacht van verkrachting. Het is nog onduidelijk of het Openbaar Ministerie de voetballer gaat vervolgen voor het vermeende zedendelict.