zondag, oktober 09, 2005

De Europese satelliet Cryosat die onderzoek moest gaat doen naar klimaatverandering aan de polen is verloren. De ruimtesonde werd zaterdag vanuit Rusland door Russische raketten de lucht in geschoten, maar de lancering mislukte. Dat heeft een woordvoerder van de ESA in Noordwijk zaterdagavond bevestigd.
Volgens de zegsman is de satelliet neergestort door problemen met de raket. De ruimtesonde kwam in zee terecht, waarschijnlijk in de buurt van de Noordpool. De ESA is 'zeer teleurgesteld' over het falen van de missie. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies mis is gegaan. Over de toekomst van het Cryosat-project is volgens de ESA-woordvoerder nu nog niets te zeggen.
-----------------------
als mijn 136 miljoen letterlijk uit de lucht zou vallen zou ik ook erg teleurgesteld zijn...