zondag, oktober 09, 2005

De Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft op indrukwekkende wijze de Vier Mijl van Groningen gewonnen. De oud-wereldkampioen 5000 meter liep zondag met 17 minuten en 9 seconden een nieuwe wereldbesttijd op de incourante afstand van 6437 meter. Ver achter Kipchoge, die vorig jaar ook al de beste was, arriveerde zijn landgenoot Robert Kipchumba als tweede in het centrum van de stad Groningen. Zijn eindtijd was 17.38. Het podium kreeg met de derde plaats voor Francis Kiprop (17.56) een complete Keniaanse signatuur. Beste Nederlander was Simon Vroemen. De Europees recordhouder 3000 meter steeple chase kwam als negende aan in 19.13. De Ethiopische Gelete Burika zegevierde bij de vrouwen in 19.50. Hilda Kibet uit Kenia werd tweede (19.58). Adrienne Herzog, de vriendin van Vroemen, kwam fraai voor de dag met een vijfde plaats in 21.22.
-------------------
en dat is dus 22,5 km per uur voor onze Eliud!
tering! Da's zelfs nog doortrappen op de fiets :-)