zaterdag, augustus 26, 2006

Excuses van Mel Gibson voor zijn antisemtitische opmerkingen zijn niet voldoende. Dat vindt de Amerikaanse acteur Rob Reiner, die van Joodse afkomst is. De 59-jarige Reiner vindt dat Gibson moet erkennen dat ook zijn werk antisemitische trekjes vertoont, vooral de film 'The passion of the Christ'.
De 50-jarige Gibson werd op 28 juli gearresteerd omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Bij zijn arrestatie zou hij hebben geroepen dat de Joden verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld.

Gevoelens
Reiner vindt niet dat excuses voldoende zijn als woorden moeten worden teruggenomen. "Je moet begrijpen waarom je antisemitische uitspraken doet en waar die gevoelens vandaan komen."
Gibson werd op 17 augustus veroordeeld voor rijden onder invloed. Hij kreeg een boete en moet een cursus van drie maanden volgen over de gevolgen van alcoholmisbruik. Ook moet de Amerikaanse acteur in therapie voor zijn alcoholverslaving.