donderdag, augustus 31, 2006

Philips blijkt met Ambilight-tv's een succesnummer in huis te hebben. Het elektronicaconcern verwacht dit jaar wereldwijd 1 miljard euro aan omzet te behalen met die platte televisies met extra verlichting, die het kijkplezier moet verhogen. Dit maakte Philips donderdag bekend op de IFA-beurs voor consumentenelektronica in Berlijn. De Ambilight-tv's werden halverwege 2004 op de markt gebracht. Eind dit jaar zullen er in totaal een miljoen stuks zijn verkocht, zo verwacht het bedrijf.
Volgens Allard Bijlsma, directeur consumentenelektronica van de Benelux, behaalt Philips in Nederland nu al een derde van zijn omzet uit platte tv's met Ambilight-exemplaren. Binnen afzienbare tijd zal dat 50 procent zijn, maakte hij duidelijk.
---------------
hmmmm. Misschien volgend jaar maar eens eentje kopen :-)