dinsdag, augustus 15, 2006

Oud-wielrenner Lance Armstrong gelooft in de onschuld van Tour-winnaar Floyd Landis. De Amerikaan zegt dat Landis misschien positief is getest omdat hij medicijnen gebruikt voor zijn heup.
Zevenvoudig Tour-winnaar Armstrong adviseerde zijn landgenoot Floyd Landis zich voorlopig rustig te houden en niet teveel in de publiciteit te verschijnen. De zevenvoudige Tourwinaar vindt dat het optreden van Landis in de media zijn zaak er niet beter op maakt. "Het is beter de officiƫle weg te bewandelen en niet te vaak in de media te verschijnen."
In verschillende Amerikaanse tv-programma's verklaarde Landis de afgelopen week zijn onschuld. Als mogelijke oorzaken voor een positieve test noemde hij onder meer een natuurlijke aanleg, pijnstillers voor zijn kapotte heup, uitdroging en het drinken van enkele glazen bier en whisky op de vooravond van de etappe naar Morzine.
Armstrong vindt de positieve test van zijn voormalige ploeggenoot een slechte zaak voor het wielrennen. "Floyd zou dat ook zeggen", aldus Armstrong. "Maar ik ben een fan en een supporter van Floyd Landis. En ik geloof in zijn onschuld."