zaterdag, augustus 19, 2006

Drievoudig olympisch kampioene Marion Jones is betrapt op het gebruik van epo. Dat hebben Amerikaanse media zaterdag gemeld. De Amerikaanse atlete zou positief hebben getest tijdens de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Indianapolis, afgelopen juni.
Nog voordat het nieuws over de vermeende positieve test uitlekte, had Jones zich al afgemeld voor de Golden League-wedstrijden in Zürich, die vrijdag werden afgewerkt. Wegens "privé-omstandigheden" was de atlete onmiddellijk teruggekeerd naar de Verenigde Staten. Zowel de internationale atletiekfederatie IAAF, als het Amerikaans olympisch comité wilde niet reageren op de affaire. Een woordvoerder van de IAAF vertelde dat hij geen reactie kon geven zolang de uitslag van de B-staal niet bekend is.
------------
epo?
Wat heeft een sprintster in godsnaam aan epo? Testosteron willen we horen ;-)