zaterdag, augustus 19, 2006

Bram Som heeft na zijn Europese titel op de 800 meter voor een nieuw hoogtepunt in zijn carrière gezorgd. De middenafstandloper verbeterde vrijdag bij de Golden League-wedstrijd in Zürich het belegen nationale record op de 800 meter.
Som liep met 1.43,45 het 21 jaar oude record, dat met 1.43,56 op naam stond van Rob Druppers, uit de boeken.
Som had de ideale tegenstand voor een snelle race. Hij kon mee in het spoor van de snelle Zuid-Afrikaan Mulaudzi en Keniaan Bungei en hield stand tot op de meet. Mulaudzi won in 1.43,38, Som spurtte naar de tweede plek. ,,Ik heb bewezen dat ik echt de beste van Europa ben. Dit record betekent heel veel voor me; ik wilde het vandaag lopen'', aldus Som na afloop.
------------------
en dit kostte mij dus een krat bier met vriend Al.
Kom hem maar ophalen!