dinsdag, augustus 13, 2002

Drie jaar schorsing voor dopingzondaar Mourhit
PARIJS - De internationale atletiekfederatie (IAAF) heeft de Belgische atleet Mohammed Mourhit voor drie jaar geschorst. Daarmee neemt de federatie het advies van de anti-dopingcommissie van de Franstalige Belgische Atletiekliga over.
Mourhit werd op 3 mei betrapt op het gebruik van epo en een vochtafdrijvend middel. Ook de contra-expertise was positief. Het vonnis is door ingewijden bevestigd, de IAAF heeft nog geen officeel bericht gegeven.
Mourhit, van geboorte Marokkaan, is Europees recordhouder op de 3000, 5000 en 10.000 meter. Ook is hij tweevoudig wereldkampioen veldlopen. De 31-jarige atleet hoopte op vrijspraak. "Ik weet dat ik niets heb genomen. Ik onderga regelmatig controles buiten competitie. Bovendien was de eerste test op mijn bloed negatief", zei de Europees recordhouder op de 3000, 5000 en 10.000 meter.