woensdag, augustus 28, 2002

Vergunning traumaheli vernietigd
Het Academisch Ziekenhuis Nijmegen is zijn vergunning voor het gebruik van de traumahelikopter voor zeker zes maanden kwijt. Dit komt door een uitspraak van de Raad van State. Volgens de Raad had de provincie Gelderland onderzoek moeten doen naar een betere vliegroute.Bezwaren van twee milieugroepen en een omwonende naar het lawaai werden opzijgeschoven.De heli vliegt 2 keer per dag van de stalling naar het dak van het ziekenhuis.Volgens de Raad zijn die vluchten (40%) medisch en maatschappelijk niet van belang. Gelderland krijgt zes maanden de tijd om een nieuwe vergunning te funderen.
------------------------------------
kijk, die helikopter staat 's nachts niet op het dak van het Radboud, maar moet naar de stalling, omdat dat ding niet mag vliegen 's nachts, het maakt teveel lawaai . Dat er dan op dat moment ergens in Nederland iemand ligt dood te bloeden interesseert blijkbaar de gemeente, omwonenden en de milieuorganisaties niet die voor deze regeling hebben gezorgd.....
rare stad Nijmegen!