dinsdag, juni 08, 2004

Co Adriaanse moet bondscoach Dick Advocaat zijn excuses aanbieden. Dit is een eis van het bestuur van Coaches Betaald Voetbal. De trainer/coach van AZ heeft daarvoor zeven dagen de tijd.

Het bestuur van de CBV is van mening dat Adriaanse de gedragscode van de vereniging heeft overtreden met harde uitspraken in een interview in het voetbalweekblad VI. Hij zei onder meer: "Met Dick Advocaat win je geen EK."

Hierdoor wordt de kwaliteit van de bondscoach in twijfel getrokken en diens functioneren gecompliceerder, vindt het bestuur van de CBV. Indien Adriaanse niet voldoet aan de gestelde eis, zullen maatregelen tegen Adriaanse worden genomen.

Of Adriaanse zijn excuses inderdaad zal maken, dient sterk te worden betwijfeld. Hij ventileerde in het verleden ook kritiek op de bondscoach, destijds Frank Rijkaard. Adriaanse was niet voor commentaar bereikbaar.