dinsdag, juni 08, 2004

De politie vermoedt dat de moord op Alex Wiegmink op de Posbank verband houdt met homoseksuele contacten die hij gehad zou hebben. Op homo - ontmoetingsplaatsen worden pamfletten uitgedeeld. Daarin roept de recherche getuigen op zich te melden. Het onlangs heropgerichte rechercheteam dat de moord op de 44-jarige Dremptenaar onderzoekt, heeft informatie gekregen die wijst op homoseksuele contacten van Alex Wiegmink. "Hij was hierdoor mogelijk chantabel", aldus een politiewoordvoerder. Wiegmink is op 20 januari 2003 doodgeschoten op de Rhedense Posbank tijdens een hardlooptraining. Zijn verbrande lichaam en auto werden diezelfde dag in Erp teruggevonden. Hij was getrouwd en had drie kinderen. Zijn familie wist niet dat de politie zoekt op homo-ontmoetingsplaatsen. "We beschouwen dit als een van de vele richtingen waarin ze zoeken", aldus Marcel Wiegmink, broer van het slachtoffer. "Dat moeten ze ook doen. Maar we hebben totaal geen aanleiding om te denken dat ze iets in die scene zullen vinden."