woensdag, juni 09, 2004

heftig;
Tim Montgomery is officieel beschuldigd van dopinggebruik.
Ben benieuwd of hij dan echt straks niet naar de spelen mag.
Innocent until proven guilty was het toch ?

------------
De Amerikaanse topatleten Tim Montgomery, Alvin Harrison, Michelle Collins en Chryste Gaines zijn dinsdag officieel in staat van beschuldiging gesteld wegens overtreding van het dopingreglement.
De vier zijn aangeklaagd door Usada, het nationale antidopingbureau, op grond van documenten die zijn verkregen bij het Balco-onderzoek. Bij veroordeling wordt het kwartet geschorst voor de olympische zomerspelen in Athene.
Montgomery is de wereldrecordhouder op de 100 meter en de levenspartner van Marion Jones. Alvin Harrison won olympisch zilver op de 400 meter in Sydney 2000. Michelle Collins werd in 2003 wereldkampioene indoor op de 200 meter en Chryste Gaines, die dinsdagavond in Ostrava nog derde werd op de 100 meter, maakte in 1996 deel uit van de equipe die olympisch goud won op de sprintestafette.