donderdag, juni 24, 2004

Een vriendelijke hond in Toronto heeft een bloedbad in de grootste stad van Canada voorkomen. Een geestelijk gestoorde man wilde met vijf vuurwapens en in totaal 6000 kogels dood en verderf zaaien toen een viervoeter door vriendelijk gedrag hem op andere gedachten bracht, zo meldden verscheidene Canadese kranten donderdag.
De 43-jarige werkloze James Stanson uit de provincie New Brunswick wilde om een nog onduidelijke reden aan het moorden slaan, aldus de lokale politie. De mensen in zijn geboortstreek vond hij echter te aardig zodat hij besloot naar Toronto te rijden. Daar trof hij voorbereidingen in een park toen een vrouw met twee honden passeerde.
Een van de viervoeters benaderde de man en bleek door zijn speelsheid Stanson op andere gedachten te hebben gebracht. De werkloze man besloot volgens de politie dat de mensen in Toronto ook te aardig waren om neer te schieten en gaf zichzelf aan.