zondag, januari 04, 2004

De Engelse topclub Manchester United heeft PSV-aanvaller Arjen Robben een weekloon van 30.000 pond (ongeveer 43.000 euro) in het vooruitzicht gesteld bij een transfer. United is bereid om PSV 5 miljoen pond (ruim 7,1 miljoen euro) te betalen voor het 19-jarige talent. Dat meldt de Britse krant The Mirror zondag.

Robben arriveerde zaterdagmorgen in Manchester in het gezelschap van een official van PSV en zijn adviseurs. De voetballer sprak met United-manager Alex Ferguson, die de transfer het liefst zo snel mogelijk wil afronden. De zeer ambitieuze concurrent Chelsea heeft namelijk ook interesse in de 19-jarige spits en Manchester heeft weinig succes met het aankopen van andere graag gewilde spelers.

Zaterdagmiddag volgde een bezoek aan Carrington, het trainingscomplex van United. Daar stelde Ferguson Robben voor aan United-aanvoerder Roy Keane en ex-PSV'er en ex-PSV-spits en Nederlands Elftal-collega Ruud van Nistelrooij. Robben kan volgens The Mirror een vijfjarig contract tekenen bij Manchester United. De krant spreekt van een droomcontract met een waarde van ongeveer 11,5 miljoen euro in vijf jaar tijd, dat past bij Robbens status als een van de beste spelers die Nederland heeft voortgebracht. Als de transfer doorgaat, kan Ferguson Robben niet opstellen in de Champions League. Robben deed dit jaar namelijk al aan die competitie mee met PSV.

PSV lijkt bereid Robben te verkopen. Voorzitter Harry van Raaij bracht half december zelf het nieuws naar buiten dat een club uit de de G14 (een belangenvereniging van inmiddels achttien Europese topclubs die regelmatig besprekingen voeren) interesse had getoond in de speler.

De kans dat Robben in de winterstop al wordt verkocht sloot Van Raaij uit, maar na dit seizoen zou een transfer een reële optie zijn. 'Ik schat de kans op zijn vertrek op 50 procent'', aldus Van Raaij. Het is nog onduidelijk of PSV nu, enkele weken later, wel bereid is Robben al te laten gaan en zo ja tegen welke prijs. PSV heeft het geld uit de transfer van Robben hard nodig om zelf aankopen te kunnen doen.