donderdag, januari 22, 2004

Gezellige boel daar bij de PvdA in Amsterdam.
Het wordt dus bevolkt door hoerenlopers en oud-hoeren.
Het lijken net echte mensen die politici ;-) maar het blijft natuurlijk een rare verschijningen telkens als ik Oudkerk zie denk ik, dus jij doet het voor geld (of zouden die hoeren geld toe krijgen?), en je vrouw keurt dat goed, maar wat zeggen de schoolkinderen tegen zijn kinderen ?

---------------------------------------
PvdA-gemeenteraadslid in Amsterdam Karina Schaapman bekent in haar boek Zonder Moeder als prostituee te hebben gewerkt. Ze verzweeg haar verleden voor de PvdA bij haar aantreden als gemeenteraadslid in 2002. In haar boek dat in het weekeinde verschijnt, komt ze openlijk uit voor haar verleden om te voorkomen dat derden ermee aan de haal gaan.
Deze week moest Rob Oudkerk opstappen als wethouder. De PvdA-fractie zegde het vertrouwen in hem op nadat hij door het openbaar worden van zijn prostitutiebezoeken in opspraak was geraakt. Juist Oudkerk, toenmalig politiek leider van de PvdA in Amsterdam en huisarts, nam Schaapman drie maanden geleden in vertrouwen over haar verleden. Dit vertelde het gemeenteraadslid donderdag in het televisieprogramma B&W. Schaapman werkte meer dan twintig jaar geleden bij seksclub de Satanskerk op de Wallen in Amsterdam. De eigenaar daarvan hield jarenlang vol dat het om een kerk ging. In werkelijkheid ging het om een seksclub. Vorig jaar kwam Schaapman een vroegere klant tegen op een politieke avond. Zij wist dat hij over beeldmateriaal van haar beschikte en was bang dat hij daarmee haar gezin en politieke carri?re zou willen verwoesten.
Schaapman is moeder van vier kinderen. In 1997 kwam ze in het nieuws toen ze de bijlessen van haar oudste zoon Tom met succes verhaalde op de gemeente Amsterdam. De bijlessen waren nodig omdat de jongen door slecht onderwijs op de 14e Montesorischool in de Jordaan een leerachterstand opliep.
Zelf genoot Schaapman geen opleiding. Ook werkervaring kon haar politieke ambities niet verder helpen. Het was de reden dat ze de PvdA niet vertelde over haar verleden. Haar fractie zal daar na het verschijnen van het boek een oordeel over vellen. T. Halbertsma, fractievoorzitter en beoogd opvolger van Oudkerk, las het al wel. Hij noemde het een Ako-literatuurprijs waardig, aldus Schaapman.