dinsdag, januari 13, 2004

Een van de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis, Harold Shipman, heeft zichzelf in een Britse cel van het leven beroofd. Gevangenisbewaarders troffen de voormalige huisarts, die de naam Doctor Death meekreeg, dood aan in de gevangenis van Wakefield. Hij had zichzelf verhangen. Een rechtbank veroordeelde Shipman in 2000 voor in elk geval vijftien moorden tot vijftien maal levenslang. Shipman zou echter verantwoordelijk zijn geweest voor de dood van meer dan tweehonderd van zijn patiënten, zo bleek twee jaar geleden na officieel onderzoek. In zijn praktijk in het dorp Hyde, niet ver van Manchester, injecteerde Shipman veel van zijn slachtoffers, veelal oudere patiënten, met een dodelijke hoeveelheid morfine of heroïne. Hij pleegde de moorden over een periode van 23 jaar, maar heeft altijd ontkend.