maandag, januari 19, 2004

Harry Potter and The Goblet of Fire, de vierde film uit de Potter-reeks, wordt de duurste film ooit gemaakt. Dit zegt de regisseur van de film, Mike Newell, tegen The Sunday Mail. Het budget wordt geschat op bijna 300 miljoen dollar.
Newell, bekend van Four Weddings and a Funeral en het deze week uitkomende Mona Lisa Smile, heeft nog nooit voor zo'n grote productie gestaan. Newell: 'Dit zijn geen gewone films, dit zijn wereldaangelegenheden. Er zijn miljoenen tienjarige kinderen die ik niet kan teleurstellen'. The Goblet of Fire wordt daarmee duurder dan Titanic, dat tot nu toe de titel van duurste film mocht dragen, met een budget van 200 miljoen dollar.
Potter 4 wordt zo duur omdat de film, naar alle waarschijnlijkheid, bijna 4 uur gaat duren, anderhalf uur langer dan de vorige Potters. Dat komt doordat het boek waar de film op gebaseerd is twee keer zo dik is als de andere boeken. Het project gaat in april van start, met Daniel Radcliffe wederom in de rol van Harry. Robbie Coltrane keert terug als de vriendelijke reus Hagrid, die in dit verhaal een liefje krijgt in de vorm van een bijna 3 meter lange Francaise. Newell: ' Ik ben op dit moment aan het scouten voor die rol, maar het is niet makkelijk een boomlange Franse vrouw te vinden'.
Harry Potter and The Goblet of Fire komt in 2005 in de bioscopen. Het derde deel, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, gaat op 3 juni in Nederland draaien.