vrijdag, januari 02, 2004

Nieuwe afleveringen:
Vanaf donderdag 8 januari 2004 zenden wij de (voor Nederland nieuwe) serie 9 van ER uit.

Afl. 1, 8 januari 2004 - Chaos Theory
Wanneer een mysterieuze en –vooral- dodelijke ziekte uitbreekt in County General worden Carter, Abby en een aantal anderen in quarantaine genomen.
Alleengelaten vecht Lewis op dramatische wijze voor het leven van een patiënt.
Tijdens het lange verblijf in afzondering bespreken Carter en Abby hun gezamelijke toekomst. Intussen is Corday, nu weduwe, terug naar Londen gegaan en ondervindt daar de nodige moeilijkheden in een poging weer een nieuwe praktijk op te zetten.

Afl. 2, 15 januari 2004 - Dead Again
Wanneer een ander ziekenhuis de deuren sluit wordt de ER overspoeld met patiënten.
Voor het eerst sinds de dood van Mark brengt Corday een bezoek aan het County General en raakt in hevig conflict met een overstresste Weaver.
Pratt gedraagt zich agressief naar zijn collega’s wanneer hij zonder toestemming een doodverklaarde hartpatiënt weer tot leven poogt te brengen. Het lukt hem, de patiënt leeft, maar de hersenen zijn zwaar beschadigd.
Intussen proberen Carter en Abby hun wederzijdse romantische gevoelens zoveel als mogelijk verborgen te houden. Gallant ervaart een wel heel bijzondere educatie tijdens een dienst op de psychiatrische afdeling. En Romano raakt erg ontmoedigt door een nieuwe uitdaging.

Afl. 3, 22 januari 2004 - Insurrection
Wanneer een geflipte drugsverslaafde een pistool richt op Chen en een aantal collega’s loopt een woedende Carter demonstratief de deur uit. Hij is zwaar gefrustreerd omdat, ondanks zijn smeekbeden, de aanschaf van metaaldetectoren keer op keer wordt uitgesteld, waardoor levens in het ziekenhuis in gevaar worden gebracht.
Lewis houdt zich intensief bezig met een uitgeputte oudere vrouw wiens volwassen zoon stervende is aan de ziekte van Huntington, dezelfde ziekte waaraan haar man stierf. Pratt zorgt voor zijn gehandicapte broer en troost Chen na het incident met de dreigende drugsverslaafde.
Kovacs behandelt een kind dat besmet is met het HIV-virus en raakt steeds nieuwsgieriger naar de ouders van het kind. En de broer van Abby is de onverwachte getuige van een bijzonder voorval wanneer hij een bezoek brengt aan het ziekenhuis.

Afl. 4, 29 januari 2004 - Walk like a man
De jonge Gallant reageert woedend op de harteloze wijze waarop zijn collega’s Stella, een verwarde oude vrouw, behandelen. Ook valt hij uit tegen Pratt die een beroepsmilitair met zelfmoordneigingen heeft aangegeven bij de MP, terwijl Gallant hem geheimhouding had beloofd. Intussen raakt Carter zwaar geïrriteerd wanneer Abby tijdens een avondje stappen met haar vriendinnen aan de drank gaat. Tot ieders verrassing maakt Weaver een reeks fouten. Kovacs flirt met Janet Wilco, de getrouwde moeder van Marlene, een klein meisje met ‘n –waarschijnlijk fatale- nierstoornis.
Corday trekt zich het lot aan van Margaret Evans. Haar man, lijdend aan Alzheimer kan niet verder zonder haar steun.