maandag, januari 05, 2004

Alleen titelverdediger Raymond van Barneveld heeft het aanvangsweekeinde van de Lakeside World Professional Darts (voorheen Embassy) overleefd. De als eerste geplaatste Hagenaar versloeg in de openingsronde Peter Hunt uit Nieuw-Zeeland met gemak: 3-0. Vincent van der Voort en Co Stompé verloren allebei.
Stompé vloog er in Frimley Green net als vorig jaar wederom uit in de eerste ronde. De Noor Robert Wagner won na vijf spannende sets, 3-2. Stompé had met 0-2 in sets achtergestaan. Van der Voort ging tenonder tegen een jonge debutant uit Engeland: Stephen Bunting. Ook hij verloor met 3-2. Van Barneveld treft in de tweede ronde de Engelse darter Paul Hogan.
In het vrouwentoernooi staan twee Nederlandse deelneemsters in de halve finales. Francis Hoenselaar, als tweede ingeschaald, won de Nederlandse confrontatie met Mieke de Boer met 2-0. Ook Karin Krappen, nummer vier van de plaatsingslijst, bereikte de laatste vier. Zij won eveneens met 2-0 van de Schotse Anne Kirk.