donderdag, juli 22, 2004

De rechtbank in Maastricht heeft donderdag de ex-marinier Paul S. tot 20 jaar en tbs met dwangverpleging veroordeeld voor viervoudige moord.
De rechter nam daarmee de conclusie van het Piet Baan Centrum over. Het PBC kwam na observatie van S. tot de conclusie dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens de misdrijven en hij aanmerking komt voor tbs. Het Openbaar Ministerie oordeelde echter anders en achtte hem onbehandelbaar. Hij mocht van het OM niet meer in de maatschappij terugkeren en daarom eiste de aanklager een levenslange gevangenisstraf.

Schoonfamilie
De 38-jarige man uit Kerkrade vermoordde vorig jaar op 24 oktober in een woning in Kerkrade zijn ex-vriendin Daniëlle Vromen, haar broer en haar moeder.
Daarna ging de ex-marinier gehuld in gevechtstenue naar de sportschool die hij samen met zijn schoonfamilie leidde. Daar schoot hij in de fitnesszaal ook zijn voormalige schoonvader dood. Aanleiding voor de daden van de man was een langslepend persoonlijk en zakelijk conflict tussen S. en de schoonfamilie. Ook kon hij moeilijk verkroppen dat de relatie met Daniëlle uit was. Toen zij stiekem spullen uit hun gezamenlijk huis gehaald bleek te hebben, ging S. door het lint.