maandag, juli 19, 2004

Microsoft heeft een kleine plaaggeest van zich afgeschud door die 20 miljoen dollar (16 miljoen euro) te betalen. Het gaat om Lindows.com, dat in ruil voor het miljoenenbedrag zijn naam verandert en zijn domeinnamen op internet overdraagt aan 's werelds grootste softwareproducent. Dit hebben beide partijen maandag bekendgemaakt.
Microsoft en Lindows waren sinds 2001 met elkaar verwikkeld in juridische procedures. Microsoft meende dat Lindows qua naam en vormgeving te veel lijkt op zijn computerbesturingssysteem en vlaggenschip Windows. Het grote verschil is dat Lindows is gebaseerd op het besturingssysteem van concurrent Linux.
Het geruzie had er al toe geleid dat Lindows zijn software buiten de Verenigde Staten niet meer kon verkopen onder eigen naam. In de VS had Microsoft minder juridisch succes. Lindows gaat verder onder de naam Linspire. De naamswijziging moet voor 14 september zijn doorgevoerd.