donderdag, juli 15, 2004

We hebben gisteren in Hoevelaken onze Olympische kleding opgehaald. Dat was schrikken. We gaan straks twee weken voor lul lopen in Asics-kleding. Het is zonde van de stof, het ziet er echt niet uit. Het is een soort mannenlijn voor vrouwen geworden. Alles is veel te groot, ook als je extra small hebt gekregen. Ik kan er in zwemmen, leuk voor Pieter van den Hoogenband misschien, maar ik heb er niets aan.
De mouwen van het T-shirt komen bij mij over de ellebogen. Het is net een hobbezak. En daar kreeg ik er zeven van. Gelukkig heb ik er een paar kunnen ruilen voor wat andere spullen. Het meeste van het pakket is gewoon niet te gebruiken. We moeten er straks in Athene wel twee weken in lopen. Meer neem je ook niet mee - ja, één spijkerbroekje voor als we misschien een keer de stad in mogen.
Wie bedenkt zoiets, vraag je je af. Kom op zeg, verzin eens iets cools. We hebben in mei al iets moeten passen en toen zijn er ook wat opmerkingen gemaakt. Maar dan kijken ze je aan met zoiets van: wat sta jij nou te zeiken, passen en je smoel houden. Gelukkig mogen we tijdens de wedstrijden onze eigen Adidas-kleding dragen. Die hebben we in de pocket. En dat is toch het belangrijkste. Met die andere kleding zullen we een beetje creatief moeten zijn. Mijn ploeggenote Macha van der Vaart riep al dat ze de hele boel gaat verknippen.
We kregen gisteren ook het witte Olympische pak van Piet Zoomers. Dat is echt schitterend. Piet Zoomers heeft zich in vergelijking met vier jaar geleden wel enorm verbeterd. Toen in Sydney zagen we er niet uit in van die clownstenues en grijze broeken. Nu zullen we zeker niet voor paal lopen. Zo kan iedere medaillewinnaar straks in elk geval waardig naar de koningin. Dat pak ga ik echt met plezier dragen. Waarschijnlijk zal ik het na de Olympische Spelen ook nog wel eens aandoen. De oranje schoenen die Asics bij dat pak heeft geleverd, zijn overigens wel leuk. Maar ze hadden het daar beter bij kunnen houden.
We hebben van Asics ook een line-up pak gekregen, daarin moeten we dus onze medaille ophalen - als we er hopelijk één winnen. Mijn broek is 25 centimeter te lang en het pak is lekker van dikke stof gemaakt, maar volgens mij verwachten ze toch echt heel warm weer in Athene. Misschien is het een idee om in onze witte pakken op het podium te gaan staan. Dat zou een prachtig gezicht zijn. Ik ga dat er maar eens ingooien bij de teamleiding.
Column van Fatima de Moreiro de Melo