zaterdag, juli 03, 2004

PSV heeft met Chelsea overeenstemming bereikt over de transfer van Mateja Kezman. Beide clubs maakten dat nieuws vrijdag via hun websites bekend. De 25-jarige Servische spits wordt in Londen op Stamford Bridge herenigd met ploeggenoot Arjen Robben. "We zijn heel blij dat we eruit zijn met PSV over Mateja", zei directeur Peter Kenyon, de onderhandelingspartner van voorzitter Harry van Raaij. "Hij is een van de beste aanvallers in Europa en hij zal dus een belangrijke aanwinst zijn voor onze selectie."
Contract
Kezman had in Eindhoven nog een contract voor een jaar. Volgende week vliegt hij naar Engeland om een medische keuring te ondergaan, een werkvergunning te bemachtigen en om persoonlijk tot een akkoord te komen. Dat lijkt bij de kapitaalkrachtige club van de Russische miljardair Abramovitsj een formaliteit. Mede door de komst van Kezman is Jerrel Hasselbaink overbodig geworden bij Chelsea. Hij mag transfervrij weg.
Kezman, voor wie ook Birmingham, Fulham en Liverpool belangstelling hebben getoond, maakte afgelopen competitie 31 doelpunten voor PSV. Hij bracht daarmee in vier jaar Eindhoven de teller op 105 in 122 competitiewedstrijden. De Eindhovense eredivisieclub nam de schutter in de zomer van 2000 over van Partizan Belgrado.
------------------------
Nou, ik zeg halen die Jimmy Floyd !