maandag, juli 19, 2004

In een speciale bestuursvergadering heeft de IAAF besloten dat de Amerikaanse atletiekbond in 1999 ten onrechte een positieve doingtest van 400 meterloper Jerome Young heeft genegeerd. De atletiekfederatie heeft daarom met terugwerkende kracht al zijn prestaties tussen 26 juni 1999 en 25 juni 2001 (een schorsingsperiode van twee jaar) geschrapt. Hierdoor dreigt de Amerikaanse 4x400 meterploeg (inclusief Michael Johnson) het Olympisch goud uit Sydney te verliezen.

Young won in 1999 de Amerikaanse kampioenschappen, maar testte bij die wedstrijd positief op nandrolon. De Amerikaanse atletiekbond accepteerde echter zijn verklaring dat hij niet opzettelijk een verboden middel had gebruikt. Later dat jaar werd hij vierde bij de WK in Sevilla, een uitslag die nu dus komt te vervallen. In Sydney maakte hij deel uit van de 4x400 meterploeg die goud won. Het is nog niet honderd procent zeker dat Amerika het estafettegoud gaat verliezen, omdat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) daar ook iets over te zeggen heeft. De uitkomst lijkt echter duidelijk, omdat juist het IOC aandrong op duidelijkheid in deze zaak. In dat geval schuiven Nigeria, Jamaica en de Bahamas een plek door. Young, die vorig jaar in Parijs wereldkampioen werd, heeft altijd het gebruik van verboden middelen ontkend. Wereldrecordhouder Michael Johnson heeft al eerder aangekondigd dat hij zich zal verzetten tegen een beslissing om hem zijn gouden medaille af te nemen.
-----------------------------
en terecht!
na 4 jaar nog een keer komen aankakken, dat kan natuurlijk niet.
Nandrolon is natuurlijk helemaal een vaag middel, Frank de Boer kreeg een schorsing van een paar maanden en in de atletiek zou je er dan gelijk 2 jaar voor geschorst moeten worden ? Beetje heel erg krom.
Als je nu gepakt wordt op Stanozolol of THG, dan heb je opzettelijk de boel lopen flessen. Da's iets heel anders dan een vage nandrolon waarde die al verhoogd kan worden als je teveel varkensvlees eet.