vrijdag, juli 16, 2004

De Amerikaanse atlete Marion Jones heeft zich tijdens kwalificatiewedstrijden in Sacramento op het onderdeel verspringen geplaatst voor de Olympische Spelen in Athene. Ze won het onderdeel met een sprong van 7 meter en 11 centimeter.

Marion Jones, tijdens de vorige Olympische Spelen nog goed voor vijf medailles waarvan drie gouden, rekende af met veel frustraties. De atlete is verwikkeld in een dopingschandaal en haar prestaties leden daar tot nu toe onder.

Zo wist ze zich eerder niet te kwalificeren voor het meest prestigieuze onderdeel, de 100 meter. Tijdens de kwalificatiewedstrijden in Sacramento leek het erop dat ze zich evenmin zou weten te plaatsen voor het verspringen. Jones kwam in een voorronde niet verder dan de zevende plaats. Op het moment supreme was de atlete donderdag (plaatselijke tijd) ongenaakbaar.