woensdag, juli 28, 2004

Tv-klusjesman Nico Zwinkels probeert via verschillende juridische procedures aan te tonen dat hij niet schuldig is aan seksuele intimidaties tegen een vroegere styliste van het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin. Eerder kondigde hij een kort geding aan tegen het weekblad Privé, dat de verhalen in de wereld bracht. Nu wil hij in een tweede procedure diverse betrokkenen en Hilversumse kopstukken horen.
Dat meldde zijn advocaat, W. Reddingius, woensdag. De tweede procedure is een zogheten voorlopig getuigenverhoor en heeft als doel bewijs te verzamelen voor een eventueel latere rechtszaak. Behalve de betrokken styliste wil hij ook de vroegere producent van Eigen Huis & Tuin horen, net als RTL-topman F. van Westerloo en diegenen die bij SBS besloten om de overstap van Nico naar dit tv-concern te blokkeren.