woensdag, juli 21, 2004

Microsoft heeft dus teveel cash in huis.
Dat hebben ze vooral verdiend door de concurrentie plat te walsen en met heeeeeel veel advocaten en heel veel geld ontkom je dus bijna aan alles. Een boete van de EU, daar lig je dan niet wakker van, want er is nog genoeg over. Of beter gezegd teveel over.
En wat doe je dan als je teveel geld hebt ?
Dan geef je het aan je aandeelhouders, oftewel jezelf :-)
En dat geef je dan weer een goed doel. Best handig.
En voor alle duidelijkheid:
Bill Gates aka William Gates The Third geeft al jaarlijks meer dan een miljard dollar aan goede doelen.
Dus nu snel veel aandelen van Microsoft kopen dan krijg je flink wat dividend uitbetaald :-)
----------------------------------
Microsoft Chairman Bill Gates — the company's largest shareholder — and Chief Executive Steve Ballmer would be the largest individual beneficiaries of the special dividend, which requires shareholder approval. Gates said he would donate his $3-billion payout to his charitable Gates Foundation.
Asked about Ballmer's plans for his $1.2-billion windfall, a Microsoft spokeswoman said: "Steve actively supports a number of charitable organizations and issues, primarily in the areas of health and education, but he prefers to keep his charitable activities private."
The special dividend would be paid Dec. 2 to shareholders of record on Nov. 17.