donderdag, juli 29, 2004

Een onverwachte en superattractie voor de "Nacht van de Atletiek", komende zaterdag in Heusden wordt wereldrecordhouder Hicham El Guerrouj die zal starten op de 1.500m. De Marokkaan heeft geen competitie meer gelopen sedert de meeting van Lausanne op 6 juli waar hij won in 3.32.20.
"Mijn allergieproblemen zijn eindelijk van de baan", liet Hicham weten.
"Op training loopt het opnieuw zo vlot, dat ik in Heusden zal trachten de beste wereldprestatie van het jaar te verbeteren. Dat zou voor mij de ideale opsteker zijn voor de Golden League-meeting van Zürich (6 augustus)".
De beste jaarchrono staat sinds vorige week op naam van de Keniaan Bernard Lagat, die in Parijs een chrono van 3.29.21 lukte. Dat het El Guerrouj menens is, mag blijken uit zijn verzoek om twee "super"-hazen te vinden voor Heusden. Die krijgt hij ook: de Kenianen Vincent Kemboi en Laban Rotich zullen hem op sleeptouw nemen.