maandag, december 13, 2004

Arthur Lydiard, de man die jogging populair maakte in de wereld, is zondag overleden tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten. De Nieuw-Zeelander, die 87 jaar werd, zou zijn bezweken aan de gevolgen van een hartaanval, volgens The New Zealand Herald in de maandageditie.
Lydiard was in eigen land een sportlegende. Hij trainde verscheidene olympische kampioenen. Zijn trainigsmethode, die jogging werd genoemd, was al in de jaren zestig populair in Nieuw-Zeeland. Door zijn internationale promotie won zijn aanpak ook in talrijke andere landen later aan populariteit.
----------------
Lydiard was natuurlijk niet echt de uitvinder van het joggen maar wel een van de grondleggers van de moderne training van hardlopers en nog steeds werken vele trainers op de basisprincipes van deze guru.
En persoonlijk denk ik dat de man het bij het rechte eind had, dus een groot gemis voor de atletiekwereld denk ik dan dat deze man heen is gegaan.