woensdag, december 22, 2004

Planet - Microsoft moet informatie vrijgeven: "Softwarebedrijf Microsoft heeft woensdag een kort geding tegen de Europese Commissie verloren. Dat heeft een woordvoerder van het Europees Hof in Luxemburg gemeld. Het bedrijf is verplicht om met onmiddellijke ingang gevoelige informatie over zijn programma's te delen met concurrenten.

Ook moet het bedrijf de zogeheten Media Player loskoppelen van Windows. De Europese Commissie heeft Microsoft in maart veroordeeld tot deze maatregelen. De onderneming ging daartegen in beroep en eiste in een kort geding dat ze de uitspraak mocht afwachten. Dat zou in de praktijk betekenen dat Microsoft nog ongeveer twee jaar geen informatie aan concurrenten zou hoeven te geven, want dergelijke procedures kosten veel tijd.

Maar het hof heeft woensdag besloten om Microsoft deze extra tijd niet te geven. Het bedrijf heeft onvoldoende aangetoond dat het onherstelbare schade lijdt door nu al te voldoen aan de eisen van de Europese Commissie."