woensdag, december 22, 2004

De publieke omroep is niet afhankelijk van voetbal. ,,Er is zoveel meer'', aldus premier Balkenende woensdag na afloop van de ministerraad. Balkenende feliciteerde De Mol met het verwerven van de uitzendrechten voor eredivisievoetbal.
Hij noemde het ,,misschien een beetje jammer voor de publieke omroep''. Die zal echter zijn best blijven doen om Studio Sport aantrekkelijk te houden, meent de minister-president. De VVD is er zeer over te spreken dat John de Mol de rechten heeft binnengesleept. VVD-Kamerlid Örgü bracht al eerder naar voren dat de NOS niet mee moest bieden op het belangrijkste pakket omdat dit te veel publiek geld zou kosten. Belangrijk voor de VVD is dat het voetbal niet achter een decoder verdwijnt. Het geld dat de NOS nu overhoudt, moet gaan naar nieuwe programma's op het tweede net.Örgü: ,,Dit lijkt me een mooi moment voor de publieke omroep om eens grondig na te denken over een creatieve invulling van Nederland 2.'' De VVD vond dat de overheid de NOS had moeten verbieden om mee te bieden op de voetbalrechten omdat de kosten nooit zouden opwegen tegen de reclame-inkomsten. Dit zou veel gemeenschapsgeld kosten dat beter aan nieuwe programa's uitgegeven kan worden."
---------------
als atletiekliefhebber kan ik natuurlijk niets anders doen dan juichen, zodat er nu eindelijk iets anders dan alleen maar voetbal bij de NOS komt.
De samenvattingen zie ik dan wel een keer voorbij komen op welke zender dan ook :-)