donderdag, december 30, 2004

De Gemeentebelastingen Rotterdam (GBR) heeft donderdag beslag gelegd op het prijzengeld van maximaal 76 potentiële prijswinnaars van de Nationale Postcode Loterij in de wijken Ommoord en Zevenkamp. Nadat bekend was geworden dat de prijs in Rotterdam valt, heeft de Gemeentebelastingen het betreffende postcodegebied 3068 op wanbetalers gecontroleerd.
De gevonden 76 wanbetalers hebben schulden variërend van 500 tot 6500 euro, in totaal bedraagt de schuld 110.000 euro. Het gaat om belastingaanslagen, zoals onroerendzaakbelasting en parkeerbelasting, maar ook om schulden ontstaan door bijstandsfraude.
De uitreiking van de winnende loten is op zaterdag 1 januari. Het is overigens nog niet bekend of al deze 76 wanbetalers ook meedoen aan de Postcodeloterij, maar de Gemeentebelastingen geeft aan dat ze in ieder geval niet achter het net willen vissen.