dinsdag, december 28, 2004

De BV Veendam heeft drie spelers uit het beloftenteam met onmiddellijke ingang geschorst. De drie voetballers, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar, zouden zeven spelertjes van 11 tot 13 jaar uit de C- en D-jeugd hebben bedreigd en afgeperst. Dat heeft algemeen manager C. van der Steen dinsdag gezegd. De zeven jongens zeggen onder meer te zijn gedwongen hun ouders geld te vragen voor een bezoek aan McDonalds. De oudere spelers zouden met het hamburgergeld vervolgens naar de rosse buurt zijn gegaan. Het verbale geweld zou kracht zijn bijgezet met stompen. Een van de spelertjes zou daarbij door een zegelring een wond aan zijn gezicht hebben opgelopen. De afpersingen zijn begonnen in september, direct na het begin van het lopende voetbalseizoen. De drie volwassen spelers brachten de jongens met een spelersbusje naar de training. De ouders van de spelers kregen in november lucht van de zaak en alarmeerden de club. De vereniging heeft de zaak in onderzoek genomen. De schorsing duurt in elk geval tot 1 maart. Mogelijk worden de spelers definitief uit de club gezet. Het bestuur van de club vergadert daar deze week nog over.