vrijdag, december 10, 2004

De man die woensdag gitarist 'Dimebag' Darrell Abbott van de metalband Damageplan heeft doodgeschoten tijdens een concert in de VS, handelde uit wraak. Dit meldt MTV.com vrijdag. De verdachte, de 25-jarige Nathan Gale, houdt de gitarist verantwoordelijk voor het uit elkaar gaan van zijn favoriete band Pantera.
Abbott en zijn broer en drummer van Damageplan, waren enkele van de oprichters van de Texaanse metalband, die in 2002 stopte met optreden. De metalwereld heeft geschokt gereageerd op de schietpartij, waarbij in totaal vier mensen om het leven kwamen. 'Hij was een goede vriend van mij. Ik ben ontroostbaar. Waarom heeft iemand dit toch gedaan?', vraagt Ozzy Osbourne zich hardop af. 'Darrell en Pantera zijn de voornaamste redenen dat ik in een metalband ben gegaan. Dit is een tragisch verlies voor de muziekwereld en iedereen die hem kende', stelt zanger Jonathan Davis van Korn. Honderden fans van Abbott rouwden donderdag in de club waar de gitarist woensdag de dood vond."
----------------------
ok, dit had ik dus even gemist.
Gewoon een fan die het podium opstaat en zijn semi automatic leegschiet op de gitarist en anderen voordat hij zelf door een politie agent werd neergeknald (die toevallig in de buurt was en binnen 2 minuten bij de zaal was en voor het eerst in zijn leven zijn wapen gebruikte tijdens dienst).
sick dit; hele verhaal hier