woensdag, februari 23, 2005

Bierbrouwer Grolsch wil met extra reclame, een aangepast etiket en een nieuwe campagne de winst verbeteren. Het bedrijf wil terug naar het 'oude' imago en zo veel sterker groeien dan de concurrentie.
Dat zegt bestuursvoorzitter A. Pasman in een toelichting bij de jaarcijfers over 2004. Grolsch wil terug naar het imago van bier van twintig jaar geleden. ,,Nu is er geen onderscheid tussen de merken. Bier hobbelde achter alle trends aan, zoals die van rosé en premixen.'' Pasman meent dat de prijzenoorlog in de supermarkten dat proces heeft versneld.
,,Wij, en de hele bierindustrie, hebben de afgelopen jaren onvoldoende alert gereageerd op de veranderende drinkbehoeften. De bierindustrie heeft te lang stilgestaan.''
In een nieuw televisiespotje, dat vanaf morgenavond wordt uitgezonden, komt de spreuk 'Vakmanschap is meesterschap' weer duidelijk bij de aftiteling in beeld. De reclamefilm is gemaakt door Oscar-winnaar Mike van Diem. De imagoverbetering van het merk betekent niet dat de prijs van dit bier wordt verhoogd.
Pasman wil niet zeggen hoeveel het reclamebudget omhoog gaat. Hij spreekt over ,,ettelijke miljoenen euro''. Ook trekt hij meer geld uit voor innovatie. Het bedrijf komt bijvoorbeeld rond koninginnedag met een beugel die op een blikje kan worden geschroefd. De flesjes en blikjes met het vernieuwde etiket, waarop onder meer 'premium pilsner' duidelijker staat vermeld, zijn vanaf half april te koop in de supermarkt.